15
Mart
2024
Üniversitemizde Matematik ve Anlam Konferansı Gerçekleşti

Üniversitemizde Matematiğin en ikonik sabitlerinden birini kutlamak ve onurlandırmak için; π (Pi) günü dolayısıyla “Matematik ve Anlam” adlı konferans gerçekleşti. Dairenin çevresinin çapına bölünmesiyle elde edilen bir sayı, matematik dünyasında sonsuzluğa uzanan hikâyenin başlangıcı olan Pi sabitinin ilk üç rakamı 3,14 ‘e dayanarak 14 Mart’ta kutlanan bu günü üniversitemiz de unutmadı. Bugünün anlamına istaneden 14 Mart 2024 tarihinde Üniversitemizin Batı Raman Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda “Matematik ve Anlam” adlı konferans gerçekleşti. Konferans Acil Yayınları Koordinatör ve Yazarı ve Deneme Deposu Yayınları Koordinatör ve Yazarı Mahsum Öztürk’ün anlatımlarıyla gerçekleşti. Konferans’a Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, akademisyenler ile Batman Fen Lisesi ve Ted Koleji’nin öğrencileri katıldı.



Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Demir, matematiğin sadece sayılarla ilgili bir konu olmadığını, aynı zamanda düşünme biçimimizi ve problem çözme yeteneklerimizi geliştirdiğini belirtti. Özelikle günümüzün teknolojiyle dolayısıyla matematiksel düşüncelerle dolu dünyasında matematiği anlamanın önemini öğrencilere aktardı.



 Mahsum Öztürk gerçekleştirdiği konferansta matematiğin etimolojik kökenine inerek öğrencileri önce bu konuda bilgilendirdi sonrasında, eğitiminin daha etkili hale getirilmesi gerektiğini ve öğrencilerin matematik ile olan ilişkilerini olumlu yönde şekillendirmenin önemini vurguladı. Öğrencilere matematiği sevdirmenin gelecekteki başarıları için temel bir adım olduğunu belirtti
Konferans sonunda Rektör Demir, Mahsum Öztürk’e hediyelerini takdim etti. Öğrencilerle birlikte çekilen hatıra fotoğrafı sonrasında program sona erdi.